image/svg+xml

Vodní víla Rubínka (Obora u Boskovic)

Vodnická mapa knihoven regionu Boskovice a Blansko

Vodní víla Rubínka (Obora u Boskovic)

Adresa: Obora u Boskovic, u budovy Svazarmu čp. 102, studna s modrým táhlem - domov vodní víly Rubínky

Popis: Prostranství, kde víla žije, je volně přístupné. Jsou zde 2 lavičky k posezení pod korunami borovic. Voda ze studny je pouze užitková. V Oboře a blízkém okolí směrem od Hutí sv. Antonie jsou studánky v lese a jmenují se Klářina studánka, studánka Pod stříškou, nedaleko ze země vyvěrá také pramen Klemovského potoka. Studna s vílou Rubínkou se nachází na začátku obce Obora u Boskovic směrem od Lhoty Rapotiny, v místní části zvané U Krba. Jsou zde lokality se zvláštními jmény: - Na Babách - Na Křibě - Pod Studnou Otázka pro děti i dospělé: Jestlipak víš/víte, co ta místní jména mohou znamenat a proč jsou zrovna zde? Jak si myslíš, že víla vypadá? Proč se jmenuje Rubínka? Co mohlo nebo kdo jí mohl dát toto jméno? Příběh o vodní víle si můžete přečíst na stránkách Regionálního oddělení Knihovny Boskovice: https://1url.cz/2rAAi

Comments

Vodnická mapa knihoven regionu Boskovice a Blansko was created by Free Custom Map Builder that powers thousands of custom online maps.

Want to build own custom map for your business or community? Try Mapotic's custom map maker and create customizable or branded maps in minutes. Leverage filters, custom categories, crowdsourcing and SEO. Create a free custom map.