image/svg+xml

Smolenka

Česko tvoří

Smolenka

Co tvoříte / vyrábíte?: Síla stromů je ukryta ve smůle. Pomáhá hlavně na kožní nemoci a neduhy. Podle receptu našeho pradědy Aloise z ní vaříme poctivou mast už od roku 2012.

Kde sídlíte?: Chýnovská 127, Tábor - Měšice, 39156 (prodej Po-Pa od 18:00-20:00, nebo po telefonické domluvě tel: 775 301 910)

Web: www.smolenka.cz

Kontakt: [email protected]

Jak se dá nakoupit?: Online (např. e-shop), Osobně (např. kamenné prodejny, předání)

Váš příběh: Vše začalo u našeho pradědy Aloise. Bylo to v době, kdy bylo běžné hledat pomoc od nemocí a neduhů v přírodě a ne v lékárnách. Lidé znali léčivou schopnost smůly především na kožní potíže. Alois Vošta, tedy náš praděda, bydlel v malé vesničce na jihu Čech. V okolích lesích sbíral smůlu a vařil z ní mast, která se stala v celém kraji velmi oblíbenou. Uplynulo mnoho času a v roce 2012 jsme se rozhodli náš rodinný recept oživit. Používáme stále stejný postup i suroviny. Smůlu ručně sbíráme, přidáváme kvalitní přepuštěné máslo a včelí vosk. Vše vaříme vlastnoručně a poctivě. V roce 2019 jsme začali vyrábět nové výrobky ze smůly, kterými jsou Masážní olej, Smolenka Sprej, Kúra na nehty, Šumivá koupel a Mýdlo. Jsme moc rádi, že i dnes můžeme nabídnout produkty, které dokáží pomoci stejně tak, jako dříve. Věříme, že síla přírody je účinnější a zároveň šetrnější než umělé přípravky z lékárny. Jsme součástí Asociace regionálních značek a naše produkty jsou označeny regionální značkou „TOULAVA regionální produkt“

Comments