image/svg+xml

Y529 – most na Jižní Spojce přes seřaďovací nádraží Praha-Vršovice (lanový most)

Mosty v Praze a jejich technický stav

Y529 – most na Jižní Spojce přes seřaďovací nádraží Praha-Vršovice (lanový most)

Základní údaje: Základní údaje: spojitý komůrkový trám ze segmentů o 9ti polích scelkovou délkou přemostění 391,8m z toho část konstrukce v délce 192,6 m (sedmé až deváté pole) je zavěšena na ocelobetonovém pylonu. Po mostní konstrukci jsou vedený oba dopravní směry.

Stavební stav: Stavební stav: po opravě havarovaného koncového příčníku na jihovýchodní opěře, selhání kotevních prvků říms a bezpečnostního záchytného systému v roce 2008, byly 13 v roce 2009 provedeny nové římsy se zvýšenými protihlukovými stěnami a změněn systém odvodnění mostu. V závěru roku 2010 bylo v konceptu dokončeno vyhodnocení tuhosti koncových oblastí nosné konstrukce a funkce ložisek na pilířích mostu, které se vdůsledku mimořádného excentrického namáhání kamionovou dopravou dostaly mimo optimální účinnou pracovní polohu. Výměna ložisek a realizace opatření ke zvýšení tuhosti koncových oblastí NK byla dokončena v r. 2012. Na vozovkách vpravých jízdních pruzích dochází krozpadu jejich ložné vrstvy s opakovanými vznikem deformací a výtluků.

Návrh opravy: Návrh opravy: v roce 2017 zahájit přípravu na rekonstrukci vozovkového souvrství pravých jízdních pruhů. Udržet současný stavební stav mostu prováděním běžné stavební i nestavební údržby, především však prováděním preventivní údržby v potřebném rozsahu.

Poznámka: Klasifikační stupeň stavebního stavu: III. – dobrý

Typ mostu: Další dopravně významné mosty delší než 100 m

Comments

Mosty v Praze a jejich technický stav was created by Free Custom Map Builder that powers thousands of custom online maps.

Want to build own custom map for your business or community? Try Mapotic's custom map maker and create customizable or branded maps in minutes. Leverage filters, custom categories, crowdsourcing and SEO. Create a free custom map.